Apples sporingsfrie iOS 14.5-opdatering indeholder funktioner, der beskytter privatlivets fred og giver brugerne mulighed for at fravælge at blive fulgt på internettet via "trackere" i deres apps. Denne privatlivsdrevne iOS 14.5-opdatering indeholder en funktion, der omdirigerer alle svigagtige webstedstjek via sine egne proxyservere. Apple har udgivet denne funktion som en del af deres strategi for at beskytte brugernes privatliv og forhindre lækage af IP-adresser til Google og Facebook. Facebook genererer 98% af sine indtægter fra reklamer. En ukendt del af disse reklameindtægter vil blive påvirket af disse ændringer i Apples privatlivsinitiativ.
Facebook overvejer at sagsøge Apple, og Apple holder fast i deres argumenter. Facebook har muligheden for at levere disse personlige annoncer ved at spore brugerdata; det er derfor, at brugerne, efter at have søgt efter en ny Tesla på Google, ser Tesla- og elbilannoncer overalt, hvor de går. Facebooks argumentation blev beskrevet i et nyligt blogindlæg:
"Enhver virksomhed starter med en idé, og det at kunne dele den idé gennem personligt tilpassede annoncer er revolutionerende for små virksomheder. At begrænse brugen af personligt tilpassede annoncer ville fjerne en vigtig vækstmotor for virksomheder."
Facebook bruger alle ressourcer på at forsøge at bevare den indtægt, de kan miste, og finder en måde at stadig indsamle Apple-brugeres data. Facebook opdagede, at den nye Apple-opdatering vil præsentere en pop op-meddelelse, kaldet en "privatlivsnæringsetiket". Pop op-meddelelsen er en meddelelse, der fortæller brugerne, hvilke sporingsdata der indsamles af den mobilapp, de bruger, og beder om tilladelse til at tillade det. Facebook besluttede, at de vil gøre det samme for at sikre, at brugerne træffer en " mere informeret beslutning " ved at vise en anden pop op-meddelelse, der beder brugeren om at genoverveje den nægtede dataadgang.
Den primære nye funktion er indbygget i Safari-browseren, og ' Advarsel om bedrageriske websteder ' advarer brugere om farlige websteder, der er rapporteret som vildledende, ondsindede eller skadelige. For at opnå dette bruger Apple Googles 'Safe Browsing' , et blokeringslisteværktøj , der viser en liste over URL'er til websteder, der indeholder malware eller phishing-indhold. Apple bruger data fra Googles blokeringsliste, sammenligner dem med de URL'er, deres brugere forsøger at besøge, og enten lader dem passere eller blokerer webstedet, afhængigt af risikoniveauet.
Apple har opdaget, at når de bruger dette værktøj, lækker det IP-adressen på den enhed, hvorfra kontrollen blev foretaget, hvilket går imod deres intention om at "lække IP-adresser til Google". Med iOS 14.5 vil alle disse verifikationer dog blive omdirigeret via en Apple-ejet proxyserver. Dette får alle anmodninger til at se ud til at stamme fra den samme IP-adresse (Apples server-IP), hvilket beskytter brugernes privatliv ved ikke at vise deres personlige IP-adresse.
Hold øje med den kommende opdatering, men iOS 14.5 udgives først officielt i foråret 2021. Nogle funktioner er nu tilgængelige på dine enheder for at forbedre dit privatliv. Hvis du bruger Safari på dine enheder, kan du redigere disse præferencer for at fjerne og blokere data, som websteder kan bruge til at spore dig. For at se disse præferencer og finde de værktøjer, der er vist nedenfor, skal du gå til Indstillinger > Safari på din enhed.
Nogle websteder bruger tredjepartsudbydere af indhold. En tredjepartsudbyder af indhold kan spore dig på tværs af websteder for at annoncere for produkter og tjenester. Når denne indstilling er aktiveret, slettes sporingsdata med jævne mellemrum, medmindre du besøger tredjepartsudbyderen af indhold.
Advarsler om bedrageriske eller ondsindede websteder forekommer i dag i Safari, men ikke så omfattende som den funktion, der rulles ud i den kommende opdatering. Når den er aktiveret, vises en advarsel, hvis det websted, du besøger, er et mistænkt phishing- websted. CyberHoot anbefaler kraftigt, at denne funktion er aktiveret, da den kan hjælpe med at forhindre et utilsigtet besøg på et ondsindet websted.
Når Privat browsing er aktiveret, husker Safari ikke de sider, du besøger, oplysninger om AutoFyld, og dine åbne faner gemmes ikke i iCloud. Websteder kan ikke ændre oplysninger, der er gemt på din enhed, så tjenester, der normalt er tilgængelige på sådanne websteder, kan fungere anderledes, indtil du slår Privat browsing fra. For at bekræfte, at Privat browsing er aktiveret, vises adresselinjen mørk i stedet for lys.
Når du er i en app eller på et websted, der bruger Apple Pay på en iPhone, iPad eller Apple Watch, kan webstedet kontrollere, om du har Apple Pay aktiveret på din enhed, og bruge det til sikre betalinger. Du kan deaktivere websteder, du besøger, fra at kontrollere, om Apple Pay er aktiveret, ved at gå til indstillingen "Tjek for Apple Pay" på din iOS- eller iPadOS-enhed i Indstillinger > Safari > Privatliv og sikkerhed.
CyberHoot anerkender Apple Pay som en af de sikreste betalingsmetoder, der er tilgængelige online i dag, og anbefaler at bruge den, når det er muligt, til betalinger.
Ved at bruge disse funktioner accepterer og giver du samtykke til Apples og dets datterselskabers og agenters transmission, indsamling, vedligeholdelse, behandling og brug af disse oplysninger som beskrevet ovenfor.
kilder:
Yderligere læsninger:
Databeskyttelsesdag hos Apple: Forbedring af gennemsigtighed og styrkelse af brugerne
iOS 14.5: Hvordan dette kunne være Apples mest fantastiske iPhone-opdatering til dato
Opdag og del de seneste cybersikkerhedstrends, tips og bedste praksisser – sammen med nye trusler, du skal være opmærksom på.
Forfatter: Katie Boquetti | Leder: Craig Taylor Leder af Craig Taylor: Selv før Claude Code lavede...
Læs mere
Forfatter: Katie Boquetti | Leder: Craig Taylor Leder af Craig Taylor: Vi har vidst det i et stykke tid her...
Læs mere
Forfatter: Katie Boquetti | Leder: Craig Taylor Leder af Craig Taylor: En CAPTCHA skal teste, om...
Læs mereFå et skarpere blik på menneskelige risici med den positive tilgang, der slår traditionel phishing-testning.
